Terug naar Nieuws

VrijwilligersProeverij 2023

Gepubliceerd op:

VIP! Stadskanaal organiseert al jaren het Leer en Doe Festival in de gemeente Stadskanaal. Dit werd tot nu toe gedaan d.m.v. een markt, waar organisaties, stichtingen en verenigingen, zichzelf en de activiteiten voor het komende seizoen kunnen promoten en daarmee ook hopen nieuwe vrijwilligers te ontmoeten.
Dit jaar gaan we het Leer en Doe Festival in een nieuw jasje steken, en dat doen we door een proeverij te houden. Een proeverij geeft mensen de kans om verschillende soorten vrijwilligerswerk uit te proberen.

 

Wat is nu een proeverij?

Op deze dag zullen diverse organisaties die werken met vrijwilligers of vrijwilligers nodig hebben, hun deuren open zetten voor iedereen die wil kijken wat er gedaan kan worden. Een vrijwilliger die bij betreffende organisatie al hulp biedt kan je vragen beantwoorden en je rondleiden. Dit helpt mensen om te ontdekken waar hun passie en enthousiasme ligt, en welke vorm van vrijwilligerswerk het beste bij hen past.

We gaan het dus anders doen! Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan deze nieuwe vorm. Ons streven is om de proeverij dit jaar met een 5-tal organisaties te proberen (sept./okt.) en het volgend jaar verder uit te breiden.

En ook belangrijk, er zijn allerlei vormen van vrijwilligerswerk, van iedere week iets doen, tot een paar keer per jaar iets doen. En alle hulp is welkom!

Wil je meer informatie of meedoen? Dan mag je bellen met Milena Oldenziel, 06 36010610 of m.oldenziel@welstad.nl  

Vrijwilligersavond 2024

11-04-2024
Dit jaar organiseren we opnieuw een vrijwilligersavond om vrijwilligers in de gemeente Stadskanaal in het zonnetje te zetten en onze dankbaa…
Lees meer over Vrijwilligersavond 2024